Általános iskolák

Település:
Budapest, 19. kerület


Kós Károly Általános Iskola


Kós Károly Általános Iskola

1192 Budapest, Hungária út 28. | +36-1-282-9997 | http://www.kosiskola.hu
 
 

Alsó tagozatunkon hagyományos írás-, olvasástanítás folyik. A tanulók a tantervi órákon kívül az órarendbe illesztve népi gyermekjáték és drámapedagógiai foglalkozáson, úszásoktatáson és nyelvi órákon vehetnek részt (A szülők igény szerint angol vagy német nyelvet választhatnak gyermekük számára.).

A nyelvtanulás tehát első osztálytól tanórai keretben biztosított. Az emelt óraszámú angolt harmadik évtől, a normál óraszámú (heti 3 óra) angolt és németet a negyedik évtől tanulhatják a gyerekek. Az emelt óraszám harmadik évfolyamtól heti 2 órát, negyediktől nyolcadikig heti 5 órát jelent. Két párhuzamos osztályból 3 nyelvi csoportot alakítunk ki. Az emelt óraszámú angol csoportba a nyelvi készség felmérése alapján kerülhetnek a tanulók, a normál óraszámú angol vagy német csoportot a szülők és a tanulók igénye szerint alakítjuk ki.

 
 

Felső tagozaton a magyarórák tanrendjébe illesztve médiaoktatás folyik, mely szakköri keretben kiegészül gyakorlati oktatással is. Ötödikben fotózással, hatodikban rádiózással, hetedikben újságírással, nyolcadikban videózással foglalkoznak a gyerekek, iskolaújságot is jelentetünk meg.

 

További információk:

Parkolás: utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon: +36-1-282-9997
Email: kosiskola@hdsnet.hu
Honlap: http://www.kosiskola.hu
Facebook: https://www.facebook.com/KosKarolyAltalanosIskola
 
 
 
Forrás: https://19.kerulet.ittlakunk.hu/holmi/oktatas/kos-karoly-altalanos-iskola

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »